Še 0.0 do brezplačne dostave

Tisk s preslikači

Tisk s preslikači ali s pomočjo transferne tehnike pomeni, da željeni motiv najprej odtisnemo na papir in ga šele nato s pomočjo toplotne obdelave apliciramo na končni izdelek.

Prednost uporabe preslikačev je, da lahko tiskamo na širok nabor materialov, kar pomeni, da imamo več svobode v kolikor nam je izbira tekstila bolj pomembna oziroma, če želimo izbirati med naravnimi in umetnimi materiali. Druga glavna prednost te tehnike pa je v možnosti visoko ločljivega motiva. Majhne črke in tanke linije pri tiskanju s preslikači ne predstavljajo nobenega problema. S pomočjo te tehnike so vaši motivi barvno obstojni, intenzivni in v odlični ostrini. Prav tako pa material na katerega tiskamo, s tiskom ne spremeni svoje prvotne teksture, na mestu aplikacije, pa je tkanina ostaja delno prepustna.

Poznamo več vrst preslikačev. Med klasične tehnike spada tehnika sitotiska, ki je primerna za hitro tiskanje enakih motivov predvsem večjih količin. Poleg sitotiska pa poznamo tudi digitalne preslikače, ki so primerjnejša izbira kadar želimo tiskati kompleksnejše motive. Zadnja pa je še tehnika tiska s folijo, ki je primerna tudi za tiskanje manjših količin.