Še 0.0 do brezplačne dostave

Sublimacijski tisk

O sublimacijskem postopku govorimo takrat, ko barvila, ki jih uporabljamo za tisk sublimirajo, oziroma preidejo iz trdnega v plinasto agregatno stanje. Pri sublimacijskem tisku, za katerega uporabljamo sublimacijski tiskalnik znamke EPSON s termosublimacijskimi črnili, barvila s pomočjo visoke temperature prodrejo globoko v tkanino oziroma material, kar pomeni, da postanejo del vlaken in tako zagotovijo dolgotrajno obstojnost. Tako tiskani motivi so primerni tudi za večkratno pranje. Poleg obstojnosti, živih barv in visoke ločljivosti je pomembno tudi to, da lahko tiskate po celotni površini izdelka, ne da bi pri tem posegali v lastnosti materiala. Sublimacijski tisk je bil do pred kratkim mogoč le v množični industrijski proizvodnji. Z novo tehnologijo pa lahko prednosti tega postopka izkoristite tudi vi. Motiv, ki ga odtisnemo s takim načinom tiskanja ne bo razpokal in odstopil, saj se je praktično ˝zlil˝ s tkanino oz materialom. Omogoča tudi tiskanje v živih barvah, zato slike iz vašega počitnikovanja v eksotičnih krajih ne bodo izgubile svojega čara.

Sublimacijski tisk uporabljamo za tisk na tkanine (osnova tkanine mora biti sestavljena iz poliestra) ali na materiale primerne za sublimacijo.

Tovrsten tisk je lahko idealno darilo za rojstni dan, obletnico, dekliščino, fantovščino.. saj vam ponuja možnost naročila posameznega unikatnega izdelka. Sublimacijski tisk je na voljo po ugodnih cenah, poleg tega pa je z večjo naročeno količino cena še ugodnejša.

Cena sublimacijskega tiska je odvisna od:

  • izbranega izdelka na katerem želite tisk
  • velikosti izbranega motiva in števila barv za tiskanje (v kolikor želite da vašo poslano datoteko uredimo in pripravimo za tisk mi, se to dodatno obračuna)
  • količine naročenih potiskov (večja kot je, ugodnejša je cena)

Za tisk s klasičnimi preslikači potrebujemo vektorski izris željenega motiva, ki ga želite imeti na izbranem izdelku (majica, šal, kapa, športna oblačila in drugi izdelki).