Še 0.0 do brezplačne dostave

Ustvarjalni tok: ko se potopite v kreativnost

Te zanima kaj je ustvarjalni tok in zakaj je pomemben?

Ustvarjalni tok je stanje uma, ki se pojavi, ko se popolnoma potopite v ustvarjalno dejavnost in izgubite občutek za čas in okolico. To stanje je znano tudi kot "flow" in je značilno za povečano osredotočenost, produktivnost in občutek izpolnjenosti.

Med ustvarjalnim tokom se posameznik znajde v stanju popolnega zavedanja in vpetosti v trenutek. Miselni procesi se osredotočijo na ustvarjalno nalogo, ki je pred nami in vsi drugi dražljaji iz okolice izginejo. Takrat delujemo brez vsakršnega napora brez napora, ideje pa prihajajo naravno in spontano. To stanje se pogosto pojavi pri različnih ustvarjalnih dejavnostih, kot so slikanje, pisanje, glasba, ples ali oblikovanje. Med ustvarjalnim tokom se počutimo navdihnjenega, motiviranega in izpolnjenega. Čas nam takrat lahko mineva zelo hitro, saj se izgubimo v trenutku in ustvarjalnem procesu.

Ustvarjalni tok je pomemben, saj nam omogoča raziskovanje naših notranjih sposobnosti in unikatno izražanje. Pomaga nam tako posredno kot neposredno pri razvijanju kreativnega razmišljanja, reševanju problemov in razvijanju novih idej.

Ustvarjalni tok

Ustvarjanje aktivira 3 ključne dele možganov

Z ustvarjanjem se aktivira prefrontalni korteks oziroma prednji del možganov, ki je odgovoren za načrtovanje, kritično razmišljanje, ustvarjalnost in odločanje; aktivnost se poveča tudi v limbičnem sistemu, ki je povezan z obdelavo čustev, motivacijo in užitkom; prav tako pa se aktivira tudi ter zadnji del možganov, kjer se nahaja vizualni korteks, ki je odgovoren za obdelavo vizualnih informacij. 

Če želite doživeti ustvarjalni tok, najdite dejavnost, ki vas navdihuje in v vas aktivira vašo ustvarjalno strast. Pomembno je tudi, da se osredotočite na trenutek, se sprostite in se prepustite svoji ustvarjalnosti brez strahu pred oceno ali rezultatom.

Ustvarjalni tok je stanje, ki lahko prinese notranje zadovoljstvo, izboljša vaše ustvarjalne sposobnosti, samozavest in nas umiri. Pogosto je ustvarjanje odlična tehnika otrok za sproščanje in urjenje pozornosti. 

Prepustite se ustvarjalnemu toku in odkrijte veselje v vaši edinstveni ustvarjalnosti!

Ustvarjalni tok - barvanje pobarvanke

Ali ste vedeli?

Ustvarjalnost in umetniške dejavnosti imajo številne pozitivne učinke na razvoj možganov otrok in mladostnikov. Poleg spodbujanja kreativnosti in umetniškega izražanja ima dolgoročne koristi, kot je izboljšanje kognitivnih sposobnosti, čustvenega razvoja, motoričnih veščin in socialnih interakcij. Spodbujanje in podpora ustvarjalnosti pri otrocih in mladostnikih je ključnega pomena za njihov celosten razvoj ter prispeva k njihovi samouresničitvi in blaginji v prihodnosti.

V podjetju Vučko se zavedamo, da ima ustvarjalnost ključno vlogo pri razvoju otrok, zato smo zasnovali linijo Pobarvaj sam, ki daje otrokom možnost, da se izrazijo z ustvarjanjem. Z uporabo tekstilnega flomastra lahko vsak otrok ustvari unikatne copate ali peresnico, ki odraža njegovo osebnost in kreativnost.

Ustvarjalnost ne pozna meja, ustvarjaj tudi ti!

Tekstilni flomastri (kos 1/12)

1,50 €
Različice
Svetlo roza
Rdeča
Oranžna
Rumena
Svetlo zelena
Temno zelena
Svetlo modra
Temno modra
Vijolična
Rjava
Črna
Roza

Šolski copati Pobarvaj sama - love

17,90 €
Različice
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42

Šolski copati Pobarvaj sam - plan

17,90 €
Različice
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
41
42
40