Splošni pogoji sodelovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE WWW.VUCKO.SI
 
1. UVODNE DOLOČBE
 
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.vucko.si (v nadaljevanju: splošni pogoji) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje ter urejajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem v spletni trgovini.
 
Ponudnik, prodajalec in upravljavec ponudbe trgovine na spletni strani www.vucko.si (v nadaljevanju spletna trgovina) je podjetje:
 
Vučko.d.o.o. 
Naslov: Stranska vas ob Višnjici 017,
1295 Ivančna Gorica, Slovenija
Tel: 01 7878 514
Davčna številka: 38446626
Matična številka: 1623290
TRR: SI56 0310 8100 0592 344 (SKB D.D.)
E-pošta: info@vucko.si
Direktor: Klemen Žibert
šifra SKD:14.190
šifra podrazreda SKD: 14.190
Datum vpisa pri registrskem organu: 27.05.2003
Zaporedna številka vpisa: 1/34563/00
 

2. VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja veljajo izključno za nakup in prodajo blaga na daljavo za pogodbe, ki so bile s kupci sklenjene preko spletne trgovine na spletni strani http://www.vucko.si z družbo VUČKO proizvodnja, storitve, trgovina d.o.o., STRANSKA VAS OB VIŠNJICI 171295 IVANČNA GORICA, Slovenija (v nadaljevanju prodajalec). Splošni pogoji veljajo za vse ponudbe, dobave in storitve in prodajne pogodbe prodajalca, ne glede na to s pomočjo katerih sredstev za komunikacijo na daljavo je bil kupec seznanjen s ponudbo, če je bila pogodba sklenjena preko spletne trgovine. V okvirju spletne trgovine prodajalec upošteva samo naročila, izvedena preko predvidenega sistema nakupa spletne trgovine (spletna košarica itd.).
 
»Kupec« je vsaka pravna ali fizična oseba, ki kupi blago v spletni trgovini. 
»Kupec potrošnik« je vsaka fizična oseba, za katero veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot). 
Z registracijo kot kupec in/ali z oddajo naročila se kupec strinja s temi splošnimi pogoji poslovanja in izjavlja, da jih je razumel. Podajalec lahko splošne pogoje poslovanja spremeni kadar koli z objavo v spletni trgovini. Z oddajo naročila se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja v vsakokratno veljavni različici ob naročilu in izjavlja, da jih je razumel.
Drugi pogoji poslovanja, predvsem pogoji poslovanja kupca, veljajo samo, če jih je prodajalec izrecno priznal. Nakup v spletni trgovini ni mogoč, dokler kupec ne sprejme teh splošnih pogojev poslovanja.
 
3. PONUDBA IN SKLENITEV KUPOPRODAJNE POGODBE
 
Za nakup blaga mora kupec dodati izdelek v košarico s klikom na gumb »V košarico«. V nakupovalni košarici se nahaja blago, ki ga je izbral kupec. Naročnik lahko v košarici poljubno dodaja ali odstranjuje izbrano blago. S klikom na gumb »Nadaljuj« kupec nadaljuje s postopkom nakupa in v naslednjem koraku izbere želeni način dostave ter način plačila. S klikom na gumb »potrditev naročila« kupec odda naročilo prodajalcu, prodajalec pa mu bo poslal avtomatsko generirano sporočilo, da je naročilo prejel. Avtomatsko generirano obvestilo kupca s strani prodajalca o prejemu naročila še ne velja kot sprejem naročila ter sklenitev kupoprodajne pogodbe.
 
Po oddanem naročilu bo prodajalec naročilo preveril ter v kolikor ne bo zadržkov kupcu preko e-pošte poslal potrditev oz. sprejem naročila. Prodajalec ima izrecno pravico zavrniti spletna naročila iz upravičenih razlogov (npr. dobava ni več mogoča, izdelek umaknjen iz proizvodnje ipd). O tem po lastni presoji odloča prodajalec. Če prodajalec spletnega naročila ne izvede o tem takoj ko lahko obvesti kupca po e-pošti, kupcu pa lahko ponudi tudi enak primerljiv izdelek.
 
Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko kupec prodajalcu za naročeno blago plača kupnino ter ko prodajalec kupcu naročeno blago dostavi.
 
Barvna odstopanja med barvami, prikazanimi na spletni strani, in dejanskimi barvami modelov se lahko razlikujejo glede na prikaz barve kupčevega računalnika. Zato prodajalec ne prevzema nobene garancije za ujemanje barv, prikazanih na spletni strani, z dejanskimi barvami modelov.
 
4. PONUDBA IZDELKOV 
 
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba v spletni trgovini ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Cene so predstavljene kot priporočene maloprodajne cene ter spletne cene, po kateri lahko kupci kupijo blago v spletni trgovini. 
 
5. CENE
 
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila v EURO valuti in vključujejo DDV. Navedene priporočene prodajne cene v spletni trgovini so cene, ki jih dobavitelj/proizvajalec priporoča v času uvedbe artikla na trg. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino po povzetju ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR prodajalca. Cene artiklov v spletni trgovini niso nujno enake cenam na prodajnih mestih podjetja Vučko, akcije in znižanja niso povezane s prodajnimi mesti.
V navedenih prodajnih cenah v spletni trgovini stroški dostave niso vključeni. Plačilo blaga je mogoče po povzetju ali na podlagi plačila po predračunu na načine kot so opredeljeni v 6. Točki teh splošnih pogojev.
 
Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. Prodajalec si pridržuje pravico do popravka očitnih napak v cenah. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med sprejemom in obdelavo naročila, bo prodajalec obvestil kupca, nato pa v dogovoru s kupcem izvršil naročilo ali naročilo storniral.
Naročilo je potrjeno v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Naročilo je potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani, ter veljajo tako za prodajalca kot tudi za kupca.
Popusti ter promocijske kode se ne seštevajo (izbira ali/ali) in jih je možno pri spletnem naročilu uporabiti le enkrat.
5.1. Popusti na izdelke
Prodajalec lahko izdelke s popustom prodaja:
• članom organizacij, ki sklenejo s prodajalcem dogovor o sodelovanju (npr. člani društev, klubov, Zavodov za zaščito in reševanje,…),
• večkratnim kupcem in kupcem, ki naročijo večjo količino ali vrednost izdelkov.
Prodajalec si dovoljuje določene izdelke prodajati s popustom (v prodajni akciji). V teh primerih je poleg maloprodajne cene izdelka v spletni trgovini objavljena znižana cena. Ob nakupu izdelkov s popustom (v akciji) ni mogoče uveljavljati nobenih drugih popustov (promocijskih kod ipd).
 
6. NAČINI PLAČILA TER STROŠKI DOSTAVE
 
Prodajalec zaračuna kupcu stroške dostave blaga, kot je opredeljeno v samem postopku naročila. V stroške dostave/pošiljanja je vključeno: priprava blaga, pakiranje, zaščitna embalaža in poštnina. Naročeno blago prodajalec pošilja prek Pošte Slovenija, v izjemnih primerih pa lahko prek drugih kurirskih služb (TNT, DHL). Stroški pošiljanja/dostave veljajo za dostavo blaga po Sloveniji. Stroški dostave in stroški plačila po povzetju se obračunavajo po ceniku Pošte Slovenije (povezava:  http://www.posta.si//seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki).
V primeru večkratnih dobav izdelkov znotraj istega naročila plača kupec prodajalcu dostavo le enkrat za največji izdelek. 
Pri vrednosti izdelkov v košarici ob enkratnem nakupu nad 20,00 EUR ter plačilu po predračunu prodajalec kupcu ne obračuna stroška dostave (dostava blaga je brezplačna), velja v primeru izbire artiklov na zalogi.
Vsakokratni veljavni DDV je vključen v stroške dostave. 
Pojem »na zalogi« pomeni, da je izdelek bil na zalogi pred oddajo naročila.
6.1. Dostava po pošti - plačilo po povzetju
V kolikor kupec želi, da mu prodajalec naročeno blago dostavi na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odloči za plačilo ob prevzemu (po povzetju), je možno plačilo le z gotovino. Kupec mora biti ob prevzemu blaga, ne glede na vrednost naročila, osebno prisoten oziroma mora za prevzem blaga pooblastiti drugo osebo. Kupec je dolžan pri plačilu po povzetju plačati stroške provizije pri poslovanju z gotovino. Stroški provizije so zaračunani po ceniku Pošte Slovenije.
6.2  Plačilo po predračunu
Plačilo po predračunu je najbolj enostavna možnost plačila v spletni trgovini in je namenjena tako fizičnim kot pravnim osebam. Vsak kupec prejme predračun po e-mailu, po plačilu predračuna pa prodajalec dobavi blago v dogovorjenem roku na naslov, ki ga je kupec navedel.
Pri plačilu po predračunu je potrebno v 7 dneh poravnati znesek. Blago bo kupcu poslano po prejemu plačila. Če v 7 dneh prodajalec ne prejme plačila po predračunu, naročilo stornira, posledično pa ne pride do sklenitve kupoprodajne pogodbe..
 
7. PLAČILO IN LASTNINSKI PRIDRŽEK
 
Ceno nakupa je treba v celoti najpozneje poravnati ob dostavi blaga. Blago do popolnega plačila ostane v lasti prodajalca. 
 
8. POSLEDICE ZAMUDE PRI DOSTAVI
 
Prodajalec ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne zamude pri dostavi. Če zaradi okoliščin, na katere prodajalec ne more vplivati, dostava ali upoštevanje dogovorjenega roka dostave ni mogoč, je prodajalec upravičen v celoti ali delno odstopiti od izpolnitve naročila. Prodajalec bo o navedenem dejstvu nemudoma obvestil kupca. Kupec razen vrnitve že plačane kupnine po predračunu ni upravičen do kakršnekoli odškodnine iz tega naslova.  
 
9. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA
 
9.1  Odstopna pravica
Potrošnik ima pravico v petnajstih dneh po prejemu blaga (oziroma po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bilo oddano v navedenem roku.
Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano, neuporabljeno in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oziroma najkasneje v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če zamudi z vračilom plačila, mora prodajalec potrošniku poleg zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude.
Edini strošek, ki ga mora plačati potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Ne sprejemamo pošiljk z odkupnino.
 
Naslov za vračilo blaga prodajalcu: Vučko d.o.o., Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija.
 
11. REKLAMACIJE, NADOMESTILO ŠKODE IN ODGOVORNOST ZA ŠKODO
 
Blago je med dostavo kupcu zavarovano. Transportne škode mora kupec nemudoma prijaviti pri transportnem podjetju ter obvestiti prodajalca.
Prodajalec ne odgovarja za morebitno škodo zaradi uporabe izdelkov, kupljenih v spletni trgovini.
    11.1   Napake
Očitne napake (tudi manjkajoče dodatke) mora kupec pisno (preko elektronske pošte) prijaviti prodajalcu takoj po prejemu dostave. 
Druge napake, ki jih tudi po skrbnem pregledu ni bilo mogoče odkriti v tem roku, je treba pisno prijaviti takoj, najpozneje pa v treh mesecih po dostavi blaga.
    11.2  Izključitev jamstva
Prodajalec ne odgovarja za napake, nastale zaradi vzrokov na strani kupca:
•          škode zaradi posega tretjih oseb;
•          nepravilno uporabo;
•          mehanske škode;
•          napačno upravljanje ali nepooblaščeni poskusi popravila s strani lastnika ali tretje osebe.
 
12. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
 
Ob prvem obisku spletne trgovine se na računalnik uporabnika shrani "piškotek" (cookie), ki ga lahko sam odstrani ali pa z ustreznimi nastavitvami prepreči, da bi se shranil. Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu. Preko teh datotek prodajalec ne more priti do osebnih podatkov ali podatkov, ki so na uporabnikovem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).
Podatki, ki jih kupec posreduje pri registraciji ali nakupu v spletni trgovini ali kako drugače preko e-pošte, telefona, faksa ipd. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Kupec ob posredovanju podatkov podaja osebno privolitev, da lahko prodajalec obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval. Prodajalec lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o naročilu, o ponudbi, novostih, dogodkih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega oglasnega gradiva. Za namene obveščanja uporabnik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot so telefon, sms, e-pošta ipd.
Navedene podatke lahko prodajalec obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu in se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.
Prodajalec bo pridobljene podatke varoval ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.


Vučko d.o.o , Stranska vas 17, 1295 Ivančna Gorica je upravljalec osebnih podatkov, ki jih posreduje (subjekt podatkov: vi, kupec, obiskovalec itd.). Zbiramo naslednje vrste osebnih podatkov:

E-mail naslov;
Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka;
Podatke o plačilnih sredstvih, kot so podatki kreditnih ali plačilnih kartic, in ostali načini plačil;
Piškotke;
Google Analytics in sledenje obiska;
Povezave z osebnimi profili na socialnih skupinah.
Vsak osebni podatek po vrsti podatka pridobimo glede na nujnost in z ločenim soglasjem.

Zakaj jih potrebujemo?
Vaše osebne podatke potrebujemo za naslednje storitve:

E-mail naslov za odgovarjanje na vaša e-mail sporočila ali sporočila, poslana preko kontaktnih obrazcev;
E-mail naslov za pošiljanje ponudb in e-novic;
Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka za povpraševanja in pošiljanje ponudb ter pošiljanje naročil oddanih preko spletne trgovine www.vucko.si ali preko elektronskega sporočila.
Podatke o plačilnih sredstvih za izvedbo storitev;
E-mail naslov za avtomatiziran marketing (potrjevanje naročil, zahvale za prijave in podobno);
Piškotki za delovanje spletnih stran;
Komuniciranje preko socialnih skupin z osebnimi profili, ki potrdijo povezavo z nami;
Ime in Priimek, Naslov, E-naslov in Telefonska številka za občasne nagradne igre ali druge promocijske akcije z vašim predhodnim dovoljenjem;
Agregirane podatke iz Google Analytics za sledenje obiska in interno analitiko, s katero bomo izboljševali vsebine.
Kaj počnemo z osebnimi podatki
Vaši osebni podatki so obdelani v Vučko d.o.o. , Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija, ki je locirana v Sloveniji. Gostovanje in shranjevanje podatkov poteka v http://vucko.si, ki je locirana v Sloveniji.

Noben tretji ponudnik nima dostopa do vaših podatkov, razen, če je to potrebno zaradi zakonodaje.

Kako dolgo jih hranimo
V skladu z zakonom ali pravilnikom o hrambi podatkov, smo dolžni hraniti vaše podatke glede na urnik hrambe osebnih podatkov (maksimalna doba je 20 let ali manj). Po tem obdobju bodo vaši osebni podatki arhivirani. Vse osebne podatke, ki jih hranimo za obveščanje, trženje in podporo, bomo hranili, dokler nas ne obvestite, da ne želite več prejemati teh informacij s klikom na gumb Odjava ali s pomočjo obrazca o ukinitvi soglasja (http://), vendar ne več, kot je maksimalna doba hrambe.

 
Kakšne so vaše pravice?
Če mislite, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas, napačni ali nepopolni, imate možnost, da pošljete zahtevo o pregledu teh podatkov, jih popravite ali jih izbrišete. Pišite nam preko spletnega obrazca http://vucko.si/index.php?route=information/contact. V primeru, da se želite pritožiti, kako smo obdelali vaše osebne podatke, se obrnite na e-naslov info@vucko.si ali pisno na  Vučko d.o.o. , Stranska vas 17, 1295 Ivančna Gorica.

Če menite, da vaši osebni podatki niso bili ustrezno obdelani v skladu z zakonom, se lahko obrnete na Informacijskega pooblaščenca in vložite pritožbo pri njem.
 
13. NAPOTKI O UPORABI/IZJAVA O SOGLASJU Z VARSTVOM PODATKOV
 
Uporabniki se strinjajo, da uporaba spletni strani www.vucko.si poteka po tukaj navedenih pogojih:
Prodajalec ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Prodajalec si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.
Vse vsebine (besedila, slike, zvočne datoteke ter animacije in video posnetki) in oblika spletne strani prodajalca so namenjeni izključno za osebno informiranje kupcev in so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Izseke je dovoljeno kopirati, shraniti in obdelovati samo za zasebno uporabo, vsaka nadaljnja uporaba je dovoljena le ob predhodni privolitvi prodajalca.
Uporaba spletne strani poteka na lastno odgovornost. Prodajalec ne prevzema nobene odgovornosti za vsebine tujih spletnih strani, na katere je uporabnik preusmerjen preko hiperpovezav. Prodajalec se s tem izrecno distancira od vseh vsebin, vseh povezanih tretjih strani in si teh vsebin ne lasti. Ta izjava velja za vse prikazane povezave in za vse vsebine strani, do katerih vodijo povezave. Vsi podatki te ponudbe so zaščiteni z avtorskimi pravicami.

POVEZANI DOKUMENTI

http://vucko.si/image/data/PDF/OBRAZEC ZA SOGLASJE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV.JPG
http://vucko.si/image/data/PDF/OBRAZEC ZA UMIK SOGLASJA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV.JPG


14. DOSTOPNOST INFORMACIJ
 
Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
•          identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčna in matična številka, številka registrskega vložka),
•          kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
•          bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
•          dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
•          pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
•          vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
•          način plačila in dostave,
•          časovno veljavnost ponudbe,
•          rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
•          pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 
15. VELJAVNA ZAKONODAJA
 
Kupoprodajna pogodba je sklenjena po slovenskem pravu, kot mesto izpolnitve, ki izhaja iz kupoprodajne pogodbe, pa velja naslov prodajalca v Sloveniji. 
Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine med kupcem in prodajalcem bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče v Ljubljani. 
 
V Ivančni Gorici 25.05.2018
Vučko d.o.o.